konwencjonalne korki do butelek na wino aglomerowane rozmiar 22,5 mm x 33 mm Korki stworzone z granulek szampańskich o frakcji (granulacji) 3/7 mm W przeciwieństwie do zwykłych korków aglomerowanych te korki są formowane indywidualnie, tzn.
są prasowane sztuka po sztuce. W sytuacji zwykłych korków aglomerowanych formowane są w długie walce a następnie cięte na sztuki; W przeciwieństwie do zwykłych korków aglomerowanych korki te są poddawane wielokrotnemu procesowi kontroli jakości, który sprowadza się zwykle do wyeliminowania wszelkich lotnych zanieczyszczeń.
Zwykłe korki aglomerowane podlegają podstawowemu oczyszczeniu parą na etapie granulek i na tym się w zasadzie kończy. Tutaj kontrolowane są granulki, a także gotowy korek. Badany jest skład chemiczny korka, zawartość pyłu, nadtlenku i nanoszona jest warstwa ochronna na bazie parafiny i silikonu spożywczego, aby ułatwić wkładanie i wydobywanie korka; Winiarz ma pewność, że jego wino czy inny wyrób zamknięty tym korkiem nie nabierze niepożądanych zapachów.
wymiar 22 mm x 33 mm sprawia, że korkowanie w domowych warunkach staje się łatwiejsze. Korek się nie kruszy, ponieważ ma fazowane krawędzie i jest bardziej elastyczny. Co zyskuje klient? pewność, że wino jest zamknięte porządnym korkiem tworzonym przez najkorzystniejszego producenta na świecie; znakomitą jakość za niską cenę; łatwość korkowania i wydobywania z butelki Korki są naturalne, co wyraźnie podciąga wartość opakowania i nadaje autentyczności.
na skutek czego artykuł jest postrzegany, jako bardziej prestiżowy i droższy. KORKI wymagają użycia korkownicy (dostępne w naszym sklepie).